autoband bandenhandel

Banden | Oostburgse Bandenhandel

Bij het kiezen van de juiste banden voor je auto, bestelwagen, caravan of ander voertuig is het essentieel om te begrijpen waarom banden zo belangrijk zijn voor jouw rijervaring en veiligheid op de weg.

Banden zijn het enige contactpunt tussen jouw voertuig en het wegdek. Ze spelen een cruciale rol bij het bieden van grip en stabiliteit, vooral tijdens slechte weersomstandigheden zoals regen, sneeuw of gladde wegen. De juiste banden kunnen het verschil maken tussen veilig aankomen op je bestemming en potentieel gevaarlijke situaties vermijden.

Het kiezen van de juiste banden voor jouw specifieke voertuig en rij-omstandigheden is van groot belang. Voor auto's zijn er verschillende soorten banden, zoals zomerbanden voor optimaal rijcomfort in warmere maanden, winterbanden die zorgen voor betere grip in koude omstandigheden en all-season banden voor een mix van prestaties gedurende het hele jaar.

Kortom, banden zijn een essentieel onderdeel van elk voertuig, ongeacht de grootte of het type. Ze zorgen voor de juiste grip, stabiliteit en handling, en spelen een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid van jou, je passagiers en andere weggebruikers. Bij de Oostburgse Bandenhandel bieden we een breed assortiment aan kwaliteitsbanden, zodat je altijd de beste keuze kunt maken voor jouw voertuig en rijbehoeften. Veiligheid staat bij ons voorop!

autoband

De- en montage

We beschikken over een moderne banden de en montage machines van het Italiaanse merk Corghi, waarmee we probleemloos en vooral schadevrij banden tot maar liefst 26 inch kunnen monteren, ook de met een conventionele machine (zeer moeilijk te monteren) banden met noodloop eigenschappen, ook wel RunOnFlat of RFT banden genoemd zijn geen enkel probleem, ook deze monteren wij zonder de velg of band te beschadigen!

Balanceren

We beschikken over een zeer moderne balanceermachine van het Amerikaanse merk Hunter, de meest geavanceerde die er op dit moment op de markt is. We hebben hier al heel wat trillingsproblemen mee opgelost! De machine is voorzien van het Straight track en Road Force systeem welke tijdens het meetproces een meetrol op het loopvlak van de band drukt waarmee hij linksom en ook nog eens rechtsom de hoogteslag en krachtvariatie meet. Ook is de machine in staat hoogteslag van de velg en de band afzonderlijk te meten waarmee het mogelijk is de band op de meest gunstige plaats op de velg te monteren, zodat de hoogteslag van de band en de velg elkaar opheffen in plaats van versterken!
Het eindresultaat van dit super balanceren zult u zeer waarschijnlijk ervaren door een auto die vrij is van trillingen, niet naar de een of andere kant trekt en waarvan de banden uiteindelijk een langere levensduur hebben.

Stikstof

Indien u dit wenst kunnen wij tegen een geringe meerprijs uw banden vullen met stikstof. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde voertuigbezitter te weinig naar de bandenspanning omkijkt. Banden vullen met stikstof zorgt er voor dat de banden minder snel hun lucht verliezen, zodat er minder met onderspanning gereden word. Wat er vervolgens voor zorgt dat de banden zo weinig mogelijk rolweerstand hebben, het brandstofverbruik lager is en de banden langer meegaan.

Banden opslag

Beschikt u thuis over onvoldoende ruimte of ontziet u het om twee keer per jaar met zomer of winterwielen heen en weer te rijden hebben wij voor u de oplossing. Voor een klein bedrag kunt u de wielen ook laten opslaan in onze magazijnen. Bij iedere inname worden de restprofielen opgemeten en ingevoerd in ons computersysteem, zodra u de banden of wielen weer wilt wisselen is een telefoontje genoeg. Wij zorgen dat de wielen weer klaarstaan indien nodig kunnen wij de wielen op voorhand balanceren, waardoor de wachttijd tijdens het wisselen korter is.
Voor een klein bedrag kunt u uw wielen ook laten wassen, zodat ze vrij van wegenzout kunnen worden opgeslagen.

Bandenmaat berekenen

Bij het veranderen van de bandenmaat en velgen, is het noodzakelijk om een diameter zo dicht mogelijk bij het origineel te houden.

De nieuwe bandenmaat berekenen is belangrijk, zodat de aandrijving van de versnellingen niet nadelig beïnvloed wordt. De nieuwe bandenmaat berekenen zal er ook voor zorgen dat de rijhoogte niet aanzienlijk veranderd zal worden. Een verschil bij de bandenmaat berekenen van 2.5 tot 3% minder of meer wordt als maximum aangeraden.

 Band  Maat  Hoogte  Omtrek  
 Standaard / R cm cm  
 Nieuwe / R cm cm
   Verschil cm cm %
 Standaard  Snelheid (op de teller) km/u km/u km/u km/u
 Nieuwe  Snelheid (effectief) km/u km/u km/u km/u

Bij deze berekening is gebruik gemaakt van volgende formules:
Bandhoogte = Bandbreedte X Serie / 100
Hoogte = Bandhoogte X 2 + Velgmaat X 25,4
Omtrek = Hoogte X Pi